En introduksjon til de grunnleggende reglene i poker

Poker er et av de mest populære kortspillene i verden, og kan spilles på mange ulike måter. Det er dog noen regler som er mer universelle, og her får du en kjapp innføring.

Poker spilles normalt sett med en vanlig kortstokk bestående av 52 kort, men det er også mulig å spille med mer enn én stokk, med flere jokere eller med wild cards. De fire sortene spar, kløver, hjerter og ruter har samme vektlegging, og tallet på kortet bestemmer dets verdi fra 2 til 10. Etter 10 finner man knekt, dame, konge og ess, men vær obs på at ess noen ganger også kan spilles med verdi 1. Spiller man med wild cards er dette spesielt utvalgte kort som da kan ta hvilken som helst sort og verdi.

Poker spilles fra hånd til hånd, og ulike kombinasjoner har ulikt vekt. Den aller høyeste hånden er fem like, men dette er kun mulig dersom man spiller med wild cards. Ved normalt spill er det Straight Flush som er den beste hånden. Her har man fem kort i stigende rekkefølge i samme sort, og den aller høyeste verdien er en Royal Flush, som går fra ti til ess. Det er også mulig å få kun straight, som er alle kort i stigende rekkefølge uavhengig av sort, eller en flush, som er alle kort i samme sort uavhengig av verdi. Man kan også vinne med to eller tre like, eller med et hus som er to pluss tre like.

Ulike måter å spille en hånd på inkluderer syne (call), høyne (raise) og kaste (fold). Når man ser så satser man nok til å matche det som er blitt satset siden ens siste innsats. Høyner man må man matche den forrige innsatsen og så satse mer. Kaster man seg så dropper man den hånden man spiller på. Private pokerspill er nå lovlige i Norge, men kun mellom venner og med relativt lave innsatsgrenser.

Så da er det bare for oss å si lykke til og ha det gøy med pokerspillingen!