Lese bøker på internett

Det er ikke mye som er bedre enn en god bok og et godt glass rødt innendørs på en regnværsdag. Men denne kosen har i det senere forandret seg litt. Istedenfor å gå i bokhylla, eller på biblioteket for å finne denne godboka vi er ute etter, åpner vi nå enten telefonen eller lesebrettet.

Nå finner man egne apper hvor man kan lese og/eller låne bøker på telefonen. Apper som eBokBib, lar deg låne bøker fra bibliotek i Norge, som du deretter kan lese, akkurat som om du hadde gått på biblioteket. Det fantastiske med dette er jo at du har med deg boka uansett om du er på trikken, toget eller bussen. Du vil stort sett aldri glemme igjen boka hjemme, i og med at man som regel husker telefonen.

Lesebrett, som Kindle fra Amazon, har også blitt veldig populært. Her kan du kjøpe bøker for en mindre pris; da de ikke trenger og trykkes. Du kan også lagre tusenvis av bøker på et lite lesebrett, som du kan velge om du vil kjøpe med bakgrunnslys eller ikke. Det er rett og slett lettere å tilpasse sin bok-opplevelse. Det er klart at man mister litt av sjarmen med å dra frem en godt lest bok, men det er mange nå i dag som foretrekker en billigere, og mer plassbesparende variant.